Proefles aanvragen via inschrijfformulier

In deze handleiding wordt beschreven hoe je een inschrijfformulier kunt maken waarmee leden een proefles kunnen aanvragen.


Proefles aanmaken/bewerken

Onder Reserveringen > Lessen kun je een les aanmaken/bewerken. De volgende instellingen moet je invullen en/of activeren:

Naam & Info

  • Naam
  • Omschrijving

Reserveringsinformatie

  • Reserveringstermijn in dagen: leden kunnen zoveel dagen van tevoren een proefles boeken. 

Proefles

  • Proefles aanvragen > ja

Als je de les opslaat kun je lesmomenten aanmaken. Maak 1 of meerdere lesmomenten aan. 

Stel de limieten in bij “Maximaal aantal personen” en “Maximaal proeflessers”.

Proefabonnement aanmaken

Als de les is aangemaakt kunnen we nu een proefabonnement aanmaken. Mocht je al een proefabonnement hebben, dan kun je deze stap overslaan.

In een proefabonnement bepalen we o.a. de kosten van de proefles en de limieten. 

Ga naar Beheer > Abonnementstypen en maak een nieuw abonnementstype aan. De volgende instellingen moet je invullen en/of activeren:

Naam & Looptijd

  • Type Abonnement: stel hier “Proefabonnement” in
  • Naam: de naam ziet het lid bij het “aanschaffen” van het proefabonnement. Je kunt hier bijv. “Gratis Proefabonnement” van maken als het lid niks hoeft te betalen.

Bedragen

  • Proefperiode bedrag: stel hier in wat het (eenmalige) bedrag is van het proefabonnement. Als je het gratis is, stel je deze in op 0,00

Incheck & Reserveringen

  • Koppelen aan lessen: stel deze in op “ja” en selecteer de les die je hebt aangemaakt. Hiermee geef je aan dat het abonnement toegang verschaft tot deze les/lessen.

Als je het proefabonnement hebt opgeslagen, moeten we nog instellen dat leden verplicht een les moeten selecteren als ze het abonnement aanschaffen. Dat doe je door naar “Registratie Instellingen” bij het proefabonnement te gaan (zie hieronder).

Stel in dat het lid verplicht een les moet selecteren bij het aanschaffen van het proefabonnement. In stap 2 van het inschrijfformulier krijgt het lid de beschikbare lessen en lesmomenten te zien. 


Je kunt in deze stap ook instellen dat het lid verplicht met iDeal het bedrag van het proefabonnement moet betalen. De inschrijving pas rond als het bedrag is betaald met iDeal.

Inschrijfformulier aanmaken

In deze stap maken we het inschrijfformulier aan waar nieuwe leden een proefles kunnen aanvragen. Mocht je al een proeflesformulier hebben, dan kun je het proefabonnement koppelen aan dit proeflesformulier.


Ga naar Beheer > Inschrijfformulieren om een nieuw inschrijfformulier aan te maken. Selecteer onderstaande opties:

  • Wat moeten leden kunnen aanschaffen? > Abonnement. Vink vervolgens het proefabonnement dat je hebt gemaakt in stap 2 aan.
  • Gaat dit om proefleden of 'vaste' leden? > Proef

Aan de rechterkant kun je eventuele overige opties (zoals e-mails en meldingen) instellen. Als je het formulier opslaat kom je uit op de details van het formulier. Hier kun je bepalen welke velden ingevoerd moeten worden. Je kunt hier velden toevoegen of verwijderen en de intro-tekst aanmaken.


Als je het formulier opslaat kun je vanuit de lijst de link naar het formulier verkrijgen door op “Formulier tonen” te klikken bij het inschrijfformulier. Je wordt dan doorverwezen naar het inschrijfformulier.