In GetGrib is het mogelijk om per lid een aangepast bedrag in te

voeren. Zo kun je bijvoorbeeld korting geven aan een lid.Wil je een prijsverhoging doorvoeren? Dan zijn er een aantal opties in GetGrib.


PRIJSVERHOGING VOOR NIEUWE LEDEN

Het is mogelijk om de nieuwe prijs alleen in te laten gaan voor nieuwe leden. Dat betekent dat leden die vanaf dat moment het abonnement gekoppeld krijgen, de nieuwe prijs betalen. Leden die reeds over het abonnement beschikken blijven hetzelfde betalen, ook na verlenging.

Om dit in te stellen ga je naar Beheer > Abonnementstypen en pas je het gewenste abonnementstype aan en voer je een nieuw bedrag in. Nadat je het abonnementstype hebt opgeslagen is de nieuwe prijs actief voor leden die vanaf dan worden gekoppeld aan dat abonnement. Voor leden die al over het abonnement beschikten veranderd er dus niks.

PRIJSVERHOGING VOOR ALLE ABONNEE’S DOORVOEREN

Een andere optie is om de prijzen van alle abonnee’s van een abonnementstype aan te passen.

Ga daarvoor naar Beheer > Abonnementstype en klik op Bedrag aanpassen bij het abonnementstype waar je de prijzen van wilt verhogen.

Mochten er leden zijn die een aangepast bedrag betalen, dan worden die onderaan getoond.

Klik op de knop Bedrag aanpassen om een nieuw bedrag in te voeren. Vervolgens kun je ook bepalen of je de abonnees die een aangepast bedrag hebben, ook wilt aanpassen.

Je hebt dan meerdere opties:

  • Alle aangepaste bedragen aanpassen naar het nieuwe bedrag. Iedereen betaalt dus hetzelfde;
  • Een percentage invoeren die bovenop het huidige bedrag komt, bijvoorbeeld een verhoging van 10%.
  • Per lid een nieuw bedrag invoeren.


Staat alles goed? Klik dan op de knop Nieuw bedrag doorvoeren. Het nieuwe bedrag wordt direct doorgevoerd bij de leden die aangepast moeten worden.

Bij alle aanpassingen wordt de betaal-frequentie en de btw ook aangepast op basis van het abonnementstype.