Online proefles aanvragen

Met GetGrib kun je instellen dat leden online een proefles kunnen aanvragen. Jij krijgt een bevestigingsmail als een nieuw lid zich heeft aangemeld.

Instellen

Onder BeheerLedenportaal Proefles kun je activeren dat nieuwe leden een proefles kunnen aanvragen via een online formulier. De link naar het formulier staat aan de linkerkant. Deze kun je op jouw eigen website plaatsen zodat leden het formulier eenvoudig kunnen vinden.

De introductietekst wordt bovenaan het formulier getoond. Schrijf hier een welkomstbericht en uitleg over de proefles.

Daaronder kun je aanvinken welke gegevens een lid moet invoeren om een proefles te kunnen aanvragen. Je kunt kiezen uit de volgende velden:

 • Geslacht: keuze uit man/vrouw
 • Geboortedatum: een datum-veld voor de geboortedatum. Is een lid jonger dan 18? Dan moet het verplicht de voogd-gegevens (naam en telefoonnummer) invoeren
 • Adres
 • Postcode
 • Plaats
 • Telefoonnummer
 • E-mail adres: hier wordt een bevestigingsmail naartoe gestuurd
 • Iban en naam rekeninghouder
 • Allergie of medische informatie: een tekstveld waar het lid eventuele allergieën of medische informatie die relevant is voor de les kwijt kan
 • Overige informatie: een vrij veld om extra informatie kwijt te kunnen. In de introductietekst zou je kunnen verwijzen naar dit veld om extra informatie in te voeren
 • Leskeuze: verplichte keuze uit een les. Per les kun jij aangeven of deze beschikbaar moet zijn bij het proefles-formulier. Ga daarvoor naar Lessen en bewerk een les. Onderaan kun je aangeven of deze les is aan te vragen bij een proefles-aanvraag.
 • Proefabonnement: verplichte keuze uit een proefabonnement. Je kunt proefabonnementen aanmaken onder Beheer Abonnementstypen. Bij het toevoegen/bewerken van een abonnement kun je linksboven aangeven of het om een proefabonnement gaat. De kosten die je invoert moet het lid via iDeal betalen voordat de aanvraag gedaan kan worden.

Onderaan kun je een link plaatsen waar jouw algemene voorwaarden staan. Het lid moet hiermee akkoord gaan voordat de proefles-aanvraag verstuurd kan worden.

Bevestigingsmail

Je kunt instellen dat het nieuwe lid een welkomstmail ontvangt waarmee een account aangemaakt kan worden op jouw ledenportaal. Het lid kan dan ook inloggen op de Club App en – als daar toegang tot is gegeven – lessen of faciliteiten reserveren.

Je kunt ook instellen of het lid een bevestigingsmail ontvangt. Hierin kun je algemene informatie over de proefles kwijt en staat los van de welkomstmail.

Opvolging proefles

Als de proefperiode is verlopen (dat wordt ingesteld bij het proefabonnement), kun jij een automatische mail sturen naar het lid. Je kunt het lid aanmoedigen om een abonnement of strippenkaart aan te schaffen. 

Heb je ingeschakeld dat een lid dit zelf kan doen via het ledenportaal? Dan kun je het lid hieraan herinneren, zodat het lid zelf een abonnement of strippenkaart kan aanschaffen.

Heb je een verzoek voor een tutorial?

Laat het ons weten en mail naar info@getgrib.nl