Grib biedt een handige nieuwsbrief module waarmee jij eenvoudig kunt communiceren met jouw leden.

Het grote voordeel is dat jouw ledenbestand actueel is. Zo bereik je altijd de juiste, en meest recente, leden.

Handig als je bijvoorbeeld dicht bent met een feestdag of een nieuwe les introduceert.

De nieuwsbrief-module vindt je onder Communicatie > Mailing. Via de knop “Mail aanmaken” maak je een nieuwe nieuwsbrief.

STAP 1 – aanmaken

In het eerste scherm stel je de naam en het onderwerp van de mail in. De naam van de mailing komt terug in de lijst. Kies een logische naam waaraan je de mailing makkelijk kunt herkennen.

Het onderwerp van de mail is het onderwerp waarmee de mail wordt verstuurd. Kies een duidelijk onderwerp zodat het lid weet waar de nieuwsbrief over gaat.

STAP 2 – content

Als de naam en onderwerp is ingesteld, kan bepaald worden welk type nieuwsbrief verstuurd moet worden. De keuze bestaat uit een nieuwsbrief met tekst of een nieuwsbrief met tekst en afbeelding. In de laatste optie verschijnt de afbeelding onder de tekst.

De inhoud van de nieuwsbrief kan nu worden ingevuld. In het tekstvak zijn een aantal opties om de content op te maken, zo is er dikgedruktschuin & onderstreept. Verder is het mogelijk om een link toe te voegen aan de mail en kan de lettergrootte worden aangepast. De vervangcode lid wordt bij het versturen vervangen door de naam van het lid. Zo maak je de nieuwsbrief persoonlijker.

STAP 3 – verstuur naar jezelf

Voordat de nieuwsbrief verstuurd wordt naar jouw leden, raden wij aan om deze eerst te versturen naar jezelf. De nieuwsbrief wordt verstuurd naar het e-mail adres dat staat ingesteld onder Beheer.

Controleer de nieuwsbrief in jouw eigen mailbox op o.a. tekst voordat alle leden de nieuwsbrief ontvangen.


STAP 4 – versturen naar leden

Als je tevreden bent over de nieuwsbrief die zojuist is aangemaakt, dan is het tijd om deze te versturen naar jouw leden.

Klik daarvoor op versturen. Er opent een scherm waarin je kunt aangeven naar welke leden de nieuwsbrief verstuurd moet worden:

  • alle leden: alle leden in Grib
  • alle actieve leden: alle leden in Grib met een actief abonnement of strippenkaart
  • alle actieve abonnees: alle leden in Grib met een actief abonnement
  • alle actieve strippenkaart houders: alle leden in Grib met een actieve strippenkaart.
  • losse leden: selecteer leden door te zoeken op naam


Als je de keuze hebt gemaakt kun je op Versturen klikken om de nieuwsbrief te versturen. Binnen enkele minuten wordt jouw nieuwsbrief verstuurd.