In GetGrib kun je eenvoudig 1 of meerdere inschrijfformulieren aanmaken zoals jij dat wilt. Maak er 1 voor bijvoorbeeld proeflessers waarbij alleen een naam, telefoon en e-mail adres voldoende is en 1 voor abonnementen, waarbij een handtekening geplaatst moet worden voor automatische incasso.

AANMAKEN FORMULIER

Het aanmaken van een inschrijfformulier doe je onder Beheer > Inschrijfformulieren.

  • Onder naam voer je een unieke naam in zodat jij weet waar het inschrijfformulier voor dient. 
  • Bij het kopje wat moeten leden kunnen aanschaffen? kun jij bepalen of leden een abonnement en/of strippenkaart moeten selecteren bij het registreren. Als je deze optie hebt aangeklikt kun je bepalen welke abonnementen en strippenkaarten gekozen kunnen worden. 
  • Per abonnement kun je extra acties instellen. Zo kun je instellen dat ze een machtiging moeten geven voor automatische incasso. Er wordt dan gevraagd naar hun IBAN nummer en tenaamstelling. Je kunt ook instellen dat de eerste termijn met iDeal moet worden betaald. Pas na de iDeal betaling is de inschrijving compleet. Tot slot kun je instellen dat leden zich moeten inschrijven op 1 of meerdere lessen (bijvoorbeeld de dansles op woensdagavond). Er wordt gecontroleerd of er nog plek is in de les, zo niet, dan kunnen leden niet inschrijven. Je stelt deze functies in onder Beheer > Abonnementstypen > Registratie instellingen (bij elk abonnementstype).
  • Bij het kopje Gaat dit om proefleden of ‘vaste’ leden? kun jij aangeven of de leden een keuze kunnen maken uit proef-abonnementen of vaste abonnementen. Als je kiest voor proefleden dan kunnen ze (als dat in de vorige stap is aangevinkt) kiezen uit proefabonnementen.

FORMULIER ONDERTEKENEN 

Als je machtigingsformulieren hebt aangemaakt in GetGrib, dan kun je deze koppelen aan het inschrijfformulier. Voor een strippenkaart en abonnement kun je verschillende machtigingsformulieren selecteren. 


Je kunt bij proeflessers bijvoorbeeld een ‘waiver’ laten ondertekenen en bij abonnementen een incasso-machtiging. 

Je weet dan zeker dat je toestemming hebt van een lid om te incasseren.

TEKST & MAIL INSTELLINGEN

Tot slot kun je instellen welke teksten verschijnen bij een succesvolle registratie of als de registratie niet gelukt is. Het is ook mogelijk om leden door te sturen naar jouw eigen site na een succesvolle aanmelding.


Verder kun je instellen welke mails moeten worden verstuurd. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat er een mail naar het lid wordt gestuurd en naar jou. Het is ook mogelijk om de welkomstmail te sturen, zodat leden zich direct kunnen registreren voor het ledenportaal en Club App.

VELDEN AANMAKEN

Als je de basis-gegevens voor het formulier hebt ingevoerd kun je bepalen welke velden ingevoerd moeten worden door de inschrijver.

Bovenaan kun je de welkomst-tekst aanpassen. Vermeld hierbij waar het formulier voor dient.

Vervolgens kun je velden aanmaken. Je kunt verschillende typen velden aanmaken:

  • Standaard veld: dit is een standaard leden-veld van GetGrib. Dat kan o.a. de naam, het geslacht of de geboortedatum zijn. Als de persoon is geregistreerd dan worden deze gegevens ingevoerd bij de ledengegevens
  • Radio: wil je een ja/nee optie tonen? Dan kun je een Radio-button toevoegen. Je kunt meerdere opties aanmaken en per optie condities toekennen. Zo kun je bijvoorbeeld een waarschuwing tonen als de persoon een optie aanvinkt. Je kunt ook instellen dat de persoon zich niet kan registreren als die een optie aanvinkt
  • Checkbox: wil je een meerkeuzeveld tonen, waarbij de persoon 1 of meerdere velden kan aanvinken, maak dan een checkbox aan. Per optie kun je ook hier bepalen of een melding getoond moet worden.
  • Tekstveld: je kunt ook open vragen stellen op jouw inschrijfformulier. Maak hiervoor een tekstveld aan. Je kunt kiezen uit een tekstblok (waarbij meer informatie in te voeren is) of een tekstveld (waarbij 1 regel in te voeren is).
  • Voorwaarden: wil je dat er akkoord moet worden gegeven op bepaalde voorwaarden? Maak deze dan aan bij de optie “voorwaarden”.

LINK NAAR FORMULIER  

Als je het formulier hebt aangemaakt en de velden hebt bepaald wordt een unieke link voor het formulier aangemaakt. Vanuit de lijst van inschrijfformulieren kun je klikken op de pijl van het inschrijfformulier en vervolgens de optie Formulier tonen. Je wordt doorgeleid naar het online formulier. Je kunt deze link op jouw eigen website als knop gebruiken, zodat jouw website-bezoekers zich eenvoudig kunnen registreren.  

Extra opties instellen per abonnement of strippenkaart

Het is mogelijk om per abonnement of strippenkaart aanvullende instellingen te doen. Zo kun je bijv. bepalen of een machtiging moet worden gegeven als een abonnement wordt aangeschaft. Als je dat instelt dan moeten leden verplicht de iban-gegevens invoeren.

Verder is het mogelijk om aan te geven dat leden de 1e termijn met iDeal moeten betalen (pas daarna zijn ze lid) en kun je instellen dat leden verplicht 1 of meerdere lessen moeten selecteren bij het inschrijven (hier wordt rekening gehouden met de beschikbaarheid van de les).

Je stelt dit in bij het abonnementstype. Ga daarvoor naar Beheer > Abonnementstypen en klik op Registratie Instellingen bij een abonnementstype.

Voor strippenkaarten ga je naar Beheer > Strippenkaarten en klik je op Registratie Instellingen bij een strippenkaart.