Stel iDeal in om jouw leden betaalgemak te bieden. Als iDeal is ingesteld dan bevatten alle facturen die gemaild worden een betaallink. Leden kunnen dus via de mail in 1 klik op het iDeal scherm komen.

Facturen die betaald worden met iDeal worden automatisch verwerkt in jouw Grib administratie. Scheelt weer kostbare tijd.


INSTELLEN

Ideal kun je instellen als betaalmethode. Ga daarvoor naar Beheer > Betaalmethoden en klik op de knop Betaalmethode toevoegen.

Selecteer vervolgens de optie iDeal en vul jouw Mollie Live Api key in.


MOLLIE LIVE API KEY

Jouw Mollie Live API Key kun je krijgen als je inlogt bij Mollie (https://www.mollie.com/). Ga vervolgens naar Instellingen en maak een profiel aan. In een profiel geef je aan welke betaalmethoden moeten worden geaccepteerd. Nadat je de profiel hebt aangemaakt – of als je al een actief profiel hebben – kun je de Live Api Key verkrijgen door op Live en Test API-keys te klikken.


BETAALLINK IN FACTUUR E-MAIL

Als de betaalmethode is ingesteld, dan is het direct actief. Dat wil zeggen dat elke factuur-email die verstuurd wordt een betaallink bevat. Ook handig als je automatische incasso actief hebt en een lid storneert. Bij het verwerken van storneringen kun je ervoor kiezen om de factuur met betaallink te mailen naar het lid. Zo vergroot je de kans dat er snel betaald wordt!