Genereer machtigingsformulieren

Met de formulieren-module maak je eenvoudig formulieren die je kunt printen en die leden kunnen ondertekenen. Upload het getekende formulier vervolgens als document bij het lid en raak het nooit meer kwijt. 

Formulier aanmaken

De formulieren-module kun je vinden onder Beheer > Formulieren.

Klik vervolgens op de knop Formulier toevoegen om een nieuw formulier aan te maken. Hier zie je de volgende invoervelden:

  • Naam: voer hier een naam in die je kunt herkennen (bijvoorbeeld “machtigingsformulier abonnement”);
  • Geschikt voor: je hebt hier de keuze tussen een formulier voor abonnementen of strippenkaarten. De informatie die op het machtigingsformulier staat verschilt tussen een abonnement of strippenkaart. Maak voor beide een formulier aan
  • Tekst: dit is de tekst van het formulier. Rechts van het invoerveld staan zogenaamde vervangcodes. Deze worden – als het formulier wordt aangemaakt bij een lid – vervangen door de juiste gegevens. Gebruik je bijvoorbeeld {lid.naam} en print je het formulier uit bij het lid “Piet”, dan wordt de vervangcode vervangen door “Piet”.

Formulieren printen

Als het formulier is aangemaakt dan is deze direct actief. Je kunt het formulier nu genereren bij een lid.

Om dit te doen ga je naar Leden en klik je op een lid. Klik vervolgens rechts bovenin op de knop Print formulier. Er opent een popup (zie hieronder).

Selecteer een formulier uit de lijst. Vervolgens worden abonnementstypen of strippenkaarten geladen (afhankelijk van het geselecteerde formulier).

Selecteer een abonnementstype of strippenkaart uit de lijst en klik op printen om het formulier te genereren. 

Het formulier wordt in een nieuw venster geladen. Dit formulier kun je printen door op CTRL+P (voor Windows) of CMD+P (voor Mac) te drukken. Het kan ook door – in het menu van je browser – te klikken op bestand > printen

Heb je een verzoek voor een tutorial?

Laat het ons weten en mail naar info@getgrib.nl