Om een abonnement aan een lid te koppelen moet je eerst abonnementstypen hebben aangemaakt. In een abonnementstype staat een abonnement omschreven (zoals kosten, termijnen, etc). Zie “abonnementstype aanmaken” voor meer uitleg over abonnementstypen.Om een abonnement te koppelen open je eerst een lid en klik je op het tabblad “Abonnementen”. Hier zie je een overzicht van alle abonnementen die het lid heeft lopen en heeft gehad.

Abonnement koppelen

Klik op de knop “Abonnement toevoegen” om een abonnement toe te voegen. Er opent een venster waar je een keuze kunt maken tussen abonnementstypen.

Als je een abonnementstype hebt geselecteerd kun je een aantal instellingen aanpassen.


Bedrag: per lid kun je het bedrag van het abonnement aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld korting geven aan een specifiek lid.

Automatische incasso: geef aan of het abonnement automatisch moet worden geïncasseerd bij het lid. Deze optie is pas beschikbaar als je automatische incasso hebt geactiveerd.

Start datum: de datum wanneer het abonnement in moet gaan (wanneer het lid voor het eerst gaat sporten). Deze datum is van belang aangezien de tussenperiode berekend wordt op basis van deze datum. De tussenperiode wordt hieronder behandeld.

Eerste factuurdatum: wanneer ontvangt het lid de 1e factuur. Het is ook mogelijk om deze datum aan te geven bij het abonnementstype. Zo kun je bijvoorbeeld al jouw “boksabonnementen” de 1e van de maand factureren.

Tussenperiode factureren: de periode die het lid sport voordat de eerste betaling plaatsvindt kan opgeteld worden bij de eerste factuur. Zo loop je geen omzet mis.