Zomer 2020

Wij hebben de afgelopen zomer niet stilgezeten. Grib is gegroeid qua functies en blijft innoveren. Hieronder een samenvatting van de uitbreidingen en een overzicht van onze plannen.


Webshop

Onze nieuwe webshop module gaat volgende week in beta. Hiermee kun jij jouw producten eenvoudig verkopen vanuit Grib. Leden (en niet-leden) kunnen een bestelling plaatsen en met iDeal betalen, jij krijgt een mail en kunt de bestelling afhandelen.


De webshop gaan we binnenkort koppelen aan de loyaliteitsmodule waardoor je variabele kortingen kunt toepassen (bijv. 10% korting als je 50x bent geweest, of 10% korting als je 100 punten hebt gehaald).


De webshop krijgt jouw layout en is te bereiken op jouw eigen subdomein van Grib. De leden kunnen met dezelfde inloggegevens als de Club App en het ledenportaal inloggen op de shop.


Zie onze demo-webshop hieronder als voorbeeld:

https://powergym.grib.storeOpvolgen proeflessers

Het is nu mogelijk om jouw proeflessers automatisch op te volgen nadat de proefles is geweest. Je kunt zelfs het inschrijfformulier automatisch meesturen in de opvolg-mail. De proef-leden kunnen een abonnement/strippenkaart aanschaffen. Er wordt dan geen extra lid aangemaakt. Dit voorkomt dubbele leden.

Zie onze handleiding hieronder voor meer informatie:

https://getgrib.nl/documentatie/proeflessers-opvolgenKleine updates


Tags

Het is je vast opgevallen bij de leden, de nieuwe "tags". Maar wat kun je ermee? Tags kun je zien als categorieën die je bij een lid kunt toevoegen. Deze tags hebben momenteel 2 functies:

  1. Je kunt de ledenlijst filteren op tags zodat je eenvoudig de juiste leden (of groepen) naar boven kunt halen
  2. Je kunt mails sturen naar tags


De tags kun je zelf toevoegen door bij het lid 1 of meerdere tags in te tikken. Bestaat de tag nog niet? Dan wordt deze automatisch aangemaakt.

De tag is ook gekoppeld aan het inschrijfformulier. Heb je daar een meerkeuze veld (zoals "Hoe heb je ons gevonden?"), dan wordt het antwoord automatisch als tag toegevoegd bij het aangemaakte lid. Zo kun je eenvoudig vinden wie jou heeft gevonden via bijv. Facebook of Instagram.


Inschrijfformulier als plugin

Gebruik je het inschrijfformulier van Grib? Dan kun je vanaf nu het inschrijfformulier als plugin op je website in laden. In de plugin wordt een overzicht getoond van de abonnementen/strippenkaarten die via het inschrijfformulier kunnen worden aangeschaft. Na het aanklikken van een abonnement/strippenkaart opent het inschrijfformulier met het gekozen product al voor-geselecteerd. Zo maak je het nóg eenvoudiger om lid te worden. Bezoek achteraf in rekening brengen

Komt een lid onverwacht meedoen aan een groepsles zonder geldig abonnement of strippenkaart? Dan kun je het lid vanaf nu toevoegen aan de groepsles en de les later in rekening brengen*


Bij het toevoegen krijg je een waarschuwing dat het lid geen credits heeft en dat je het lid kan toevoegen en later kan verwerken. Als je de reservering maakt komt het lid op de Correctielijst terecht. Deze kun je vinden op de Reserveringspagina. 

Via de correctielijst kun je het bezoek achteraf in rekening brengen (bijv. met automatische incasso of een iDeal verzoek).


*Deze optie werkt alleen in de nieuwste versie van de Club App en bij het toevoegen van een reservering via de kalender.De komende tijd

Wij blijven Grib verbeteren. Naast de verbetering in de webshop met de koppeling aan de loyaliteitsmodule, gaan we nog twee grote uitbreidingen toevoegen in Grib. 


Workouts-video's

We hebben de mogelijkheid om schema's te maken in Grib. Daar maken veel klanten al gebruik van. Het aanbod aan standaard oefeningen gaan we uitbreiden met onze eigen video's! We zullen starten met ongeveer 75 video's van oefeningen die leden thuis kunnen doen. Denk daarbij aan oefeningen waar je een dumbbell, kettlebell of een matje nodig hebt. Ideaal voor jouw leden die thuis ook wat oefeningen willen doen. Je maakt in een handomdraai een schema voor een lid (of al jouw leden). 

Na de eerste reeks van thuisoefeningen zullen we video's blijven toevoegen, zodat het aanbod steeds verder groeit.


Google Calender koppeling

Om jouw afspraken nog eenvoudiger te kunnen maken/aanpassen gaan wij een koppeling aanbieden met Google Calendar. Jouw losse afspraken (zoals Personal Training of small group training) kun jij dan ook beheren vanuit Google Calendar. 


Documentatiepagina

Wij werken achter de schermen aan een nieuwe documentatiepagina waarmee je eenvoudiger zelf informatie kunt opzoeken. Hier komen ook tips over Grib in te staan zodat je de vele mogelijkheden die Grib biedt goed kunt inzetten. We verwachten de nieuwe pagina eind dit jaar online te hebben.