Buiten sporten, een verrijking voor je sportschool!

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat er weer veel zonuren zijn. De zomer is vaak een rustigere periode op sportscholen vanwege de vakanties, maar ook omdat sporters, net zoals jijzelf, veel liever naar buiten gaan met het mooie weer. Hoe kunnen wij als sportscholen concurreren met de zon? Door samen te werken natuurlijk en lekker buiten te gaan sporten!

Waarom zou je buiten training geven?

Het kost misschien wat voorbereiding, maar buiten sporten heeft veel voordelen voor jouw sportschool. We zetten daarom de voor en nadelen op een rij;

De voordelen van buiten sporten

 

 • Lekker naar buiten in de zomer
  Dat wil jij en jouw sporters. Hoe fijn kan het zijn om lekker in de buitenlucht te gaan sporten!
 • Afwisseling van je aanbod
  Het zorgt voor een “frisse” wind in jouw lessen pakket. Variatie is zoveel leuker dan elke keer weer dezelfde oefeningen te doen.
 • Frisse lucht
  Wie aan het sporten is heeft veel meer lucht nodig om goed te presteren. Buiten is meer lucht, dus betere prestaties.
 • Minder opruimen en minder slijtage
  Buiten sporten betekent dat jouw locatie niet gebruikt wordt. Dat betekent ook dat jouw sportmateriaal minder slijtage krijgt en je misschien een dag stofzuigen kan overslaan
 • Kleurtje en vitamine D
  Brons kleuren als een griekse god terwijl je jouw lessen geeft, zodat je niet spierwit het strand op hoeft. Daarnaast is zon gewoonweg gezond voor je en geeft je vitamine D.

De nadelen van buiten sporten

 

 • Duidelijk communiceren
  Het is belangrijk dat je aan jouw sporters van tevoren aangeeft dat er een buitentraining is. Voor bijvoorbeeld andere schoenen, maar ook mentale voorbereiding. Bijvoorbeeld met de Clubapp van Grib kan je push notificaties sturen, zodat je 100% zeker weet dat bij iedereen de mededeling is aangekomen.
 • Minder materiaal
  Natuurlijk kan je niet zoveel materiaal meenemen als je wilt. Dus je moet juist creatiever met je beperkte middelen aan de slag gaan.
 • Het weer
  Niemand weet wat moeder natuur gaat doen en zeker niet in Nederland. Dus houd rekening mee dat het weer niet zo ideaal voor buitensporten kan zijn als je denkt.

Benodigdheden voor buitensporten

 Om buiten te sporten hebben we een aantal tips voor benodigdheden

 • Water flessen
  Neem altijd wat extra flessen water mee, want er is altijd iemand die vergeet drinken mee te nemen.
 • Les materiaal
  Het verschilt natuurlijk heel erg per sport, maar vaak heb je toch wel wat les materiaal nodig. Maar voor buiten sporten kan je ook ander materiaal inzetten, zoals pionnen, lintjes en andere lichte spullen.
 • Een goede locatie
  Er zijn veel openbare plekken waar je gewoon kan sporten met jouw sporters, bijvoorbeeld in parken, bossen of zelfs de duinen. Toch is het soms handig om een plek waar je meer “prive” training kan geven. Neem daarom eens contact op met lokale sportverenigingen, die buitensport locaties hebben zoals voetbal verenigingen of sport verenigingen.

Gebruik het als marketing tool

Een buitenles kan fantastisch beeldmateriaal opleveren. Neem een Gopro mee of schiet wat leuke filmpjes die je kan delen op social media. Het zet je sportschool letterlijk in het zonnetje!

Dus komop!
Ga naar buiten met jouw sporters
en verrijk je lessen pakket
Dus komop!
Ga naar buiten met jouw sporters
en verrijk je lessen pakket
Camiel Bos

Camiel Bos

Medeoprichter Grib

Camiel is opgeleid voor marketeer en is vijf jaar lang succesvol sportschoolhouder van twee boksverenigingen. Deze combinatie geeft Camiel een unieke visie op de sportwereld.  Graag deelt hij met mensen hoe ze alles uit hun sportschool kunnen halen.

Meer weten over Grib?

Laat hier je gegevens achter, dan bellen wij jou voor een gratis afspraak of voor meer informatie.

""
1
Naamyour full name
Telefoonjouw telefoon nummer
Previous
Next